3 enkle steg (1).jpg

Så balanserar du din tarmflora

En hälsosam tarmflora och en balanserad mage är viktiga för vårt välbefinnande.  Här är tre enkla steg som kan hjälpa dig att främja en balanserad tarmflora och förbättrad maghälsa:

  Ät en fiberrik kost: Fibrer är bränslet som tarmbakterierna behöver för att trivas. Inkludera livsmedel som frukt, grönsaker, fullkorn och baljväxter i din kost. Dessa livsmedel fungerar som näring för de nyttiga bakterierna i tarmen och bidrar till en hälsosam tarmmiljö.


 Konsumera fermenterade livsmedel: Fermenterade livsmedel som yoghurt, surkål, kimchi, kefir och kombucha innehåller naturligt förekommande mjölksyrabakterier som kan vara gynnsamma för tarmfloran. Dessa livsmedel kan bidra till att öka mångfalden av goda bakterier i tarmen, balansera tarmfloran och främja en sund matsmältning. Läs mer om populära fermenterade rätter här!

 Minska intaget av processade livsmedel, socker och mättade fetter: Processade livsmedel och högt intag av socker och mättade fetter kan vara skadligt för tarmfloran. Försök att begränsa konsumtionen av sådana livsmedel och fokusera istället på näringsrik mat.


Genom att följa dessa enkla steg kan du bidra till att skapa en balanserad tarmflora och främja en god maghälsa.